Bellers en chatters aan het woord


Mijn man en ik worden al jaren gepest door de buren. Ik voel me zo machteloos en in de steek gelaten door politie en gerecht.

Naast ons woont een groot gezin, die ons dagelijks uitschelden omdat wij er volgens hen te anders uitzien. Als ik thuis kom, krijg ik wel een of ander scheldwoord naar mijn hoofd. Ze gooien ook afval over de tuinmuur. Ik heb het er heel moeilijk mee. Ik heb al alles geprobeerd. Negeren, discussiëren, verschillende klachten bij de politie .. Ook andere buren zien het gebeuren. Maar de meesten willen zich niet bemoeien. Ik snap dat wel, niemand wil graag met problemen te maken hebben.

Onlangs ben ik nog bij de politierechter verhoord geweest, samen met de buurman. En nu wordt het terug erger. Er zijn al zoveel klachten neergelegd, ook van onze bezoekers, maar vaak worden die klachten geseponeerd. Ik ben echt teleurgesteld in de werking van het gerecht. Ik heb er zelfs al aan gedacht om te verhuizen. Maar ik wil niet te ver uit de buurt van onze ouders gaan wonen. Het is een lange strijd, die ook vreet aan onze relatie. Mijn man wil het er niet meer over hebben. Goed dat ik toch even gehoor kon vinden bij Tele-Onthaal.

- Vrouw, 60 jaar, telefoon