Mijn beide ouders zijn opgenomen in het ziekenhuis. Mijn vader is herstellende van een val. Mijn moeder heeft kanker. Haar situatie ziet er niet goed uit. Ik vrees dat dit palliatief is.

Zowel met mijn vader als met mijn moeder heb ik als kind heel erg afgezien. Mijn vader behandelde me niet goed. En moeder kon de zorg voor haar kinderen niet aan en zocht steun op café.

Nu mijn beide ouders mijn zorg nodig hebben, komen er bij mij heel veel gevoelens naar boven. Emotioneel vind ik dit erg moeilijk.

Ik heb ondervonden dat mensen dat niet begrijpen dat je soms weigert om voor je ouders te zorgen. Bij Tele-Onthaal durfde ik daar wel over praten. Omdat ik wist dat die vrijwilliger me niet zou veroordelen.

- Vrouw, 57 jaar, telefoon

Bellers en chatters aan het woord

Relaties

Af en toe word ik nog geconfronteerd met mijn vader. Ik heb het verleden achter mij gelaten. Maar ik kan hem moeilijk in mijn buurt verdragen

Man, 62 jaar, telefoon

Relaties

Ik krijg de hele tijd nare berichtjes via sociale media van een jongen op mijn school. En ook van zijn vrienden. Ik reageer daar nooit op maar ik voel me zo gekwetst en verdrietig.

Meisje, 14 jaar, chat

Relaties

Gisterenavond heb ik gedronken en mijn vriendin was daar boos over. Ik ben zo bang dat dit nu het einde van onze relatie betekent!

Man, 29 jaar, telefoon

Relaties

Vanmiddag is mijn kleinzoon plots weggelopen. Dat was echt een gevaarlijke situatie, want hij liep te voet naast een drukke baan.

Vrouw, 60 jaar, telefoon

Relaties

Er zijn zoveel problemen in de familie in verband met onze vader. Tijdens manische periodes verkwist hij zoveel geld.

Vrouw, 36 jaar, telefoon

Relaties

Ik ben ongerust dat ik ontslagen ga worden als die mensen slecht over mij zouden gaan spreken.

Man, 43 jaar, telefoon

Relaties

Ik kan het niet meer aan. Al zoveel jaren in een vechtscheiding zitten.

Man, 32 jaar, telefoon

Relaties

Ik wil geen contact meer met mijn moeder. Dit kan ik echt niet meer aan.

Vrouw, 31 jaar, telefoon

Relaties

Normaal had ik heel veel vrienden en kon ik bij veel mensen terecht. Nu ben ik dat allemaal kwijtgespeeld. Ik heb er zoveel spijt van.

Meisje, 16 jaar, chat

Relaties

Ik word gekleineerd door de zussen van mijn vriend. Het waren zogezegd grapjes, maar die hebben mij wel gekwetst.

Vrouw, 26 jaar, chat

>