Deel dit bericht via:

De buddywerking organiseert vriendschappelijke contacten tussen vrijwilligers en mensen met een psychische kwetsbaarheid, die zich eenzaam voelen. Ze ontmoeten elkaar om de 14 dagen om samen activiteiten te ondernemen in de vrijetijds sfeer.

Voor een groot deel van de deelnemers is de buddy het enige ‘gewone’ sociale contact buiten de professionele zorg. Zij ervaren een isolement en soms is een contact om de 2 weken met een buddy niet genoeg, soms zijn de gevoelens van eenzaamheid zo enorm en het verlangen naar menselijk contact zo groot...meer dan wat een buddy kan aanbieden. Voor deze mensen is Tele-Onthaal een bijkomende mogelijkheid om beluisterd te worden. Omdat we maatwerk bieden bij het matchen moeten ze soms enkele maanden wachten op een geschikte en beschikbare buddy. Tijdens de wachttijd vernemen we dat mensen bellen naar TO.

Onze telefoonbuddy’s bellen om de 14 dagen een aantal wachtende deelnemers op maar zijzelf kunnen niet naar hen terug bellen. De telefoonbuddy’s geven het nummer 106 door indien zij ervaren dat mensen ook zelf de momenten willen bepalen waarop ze kunnen bellen.

Wij ervaren dat eenzaamheid mensen ziek(er) maakt en door hun kwetsbaarheid vallen ze uit de boot en wordt de aansluiting met de samenleving nog moeilijker en de angst steeds groter. De buddy’s zijn niet continu bereikbaar, gelukkig is TO dit wel.

Buddywerking i.s.m. VZW Metawonen


>