Deel dit bericht via:

23-01-2019

1973

45 jaar luistersterk? Achter die 45 jaar, zit een historie aan bijzondere data.

Allereerst, anno 1 januari 1973. De dag waarop onze luisterzorg voor mensen in nood begon.

Een stoel, een telefoon, een paar anonieme vrijwilligers, ... Toen heten we nog Tele-Onthaal Brabant met één luisterdienst in Leuven. Vervolgens kwam daar een luisterpost in Brussel bij. Zo was er in oktober 1975 een doorschakelapparaat waarmee hulpvragers via een 02-nummer tegen zonaal tarief een gesprek konden krijgen met een Tele-Onthaalvrijwilliger in Leuven.

In 1980 kwamen de eerste Brusselse vrijwilligers. De officiële erkenning van de Brusselse afdeling volgde in 1987 en dat zorgde voor een uitbreiding van het Tele-Onthaalteam.

Tele-Onthaal "Brabant" werd in 2002 Tele-Onthaal "Vlaams-Brabant". Maar in 2004 landden we op onze huidige naam; Tele-Onthaal "Vlaams-Brabant en Brussel". Oftewel in het kort: Tele-Onthaal "BraBru".

De luisterposten in Brussel en Leuven zijn sinds 1992 bereikbaar via het telefonische noodnummer 106; dit nummer is gratis sinds 1998.

Tele-Onthaal BraBru maakt deel uit van de Federatie van Tele-Onthaaldiensten in Vlaanderen en Brussel. Zo heeft elke Vlaamse provincie en Brussel een regionale Tele-Onthaaldienst.

Tele-Onthaal BraBru wil een gesprekspartner zijn die het verschil maakt, voor iedereen die daar nood aan heeft. Deze luisterhulp bieden we al 45 jaar lang, elke dag en elke nacht. En hopen we nog vele jaren verder te blijven doen.

Tele-Onthaal BraBru krijgt voor #106verhalen de warme ondersteuning van de Nationale Loterij en Cera.

>