Deel dit bericht via:

05-05-2022

Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel presenteert de 2021 jaarcijfers

26.366 oproepen in Vlaams-Brabant en Brussel

Bedankt voor je tijd om even te grasduinen in het 2021 jaarverslag van de hulplijndienst Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel.
In 2021 blijft de nood voor een helpend gesprek bijzonder hoog. De drukte aan de 106lijn en chat weerspiegelt in onze jaarcijfers, in vergelijking met 2020 zijn de oproepen met 12,5% gestegen. In 2021 trotseren onze vrijwilligers en teamleden die achter hen staan, als rotsen in de branding, de vele uitdagingen die de Covid-pandemie voor ons allen voorschotelt. We nemen grote digitale sprongen voorwaarts, waaronder de verdere uitbouw van thuistelefonie, zodat vrijwilligers ook van thuis uit oproepen kunnen beantwoorden.
2021 start met een bezoek van de Pro League aan de Tele-Onthaal luisterpost in Brussel. Het nieuws dat alle vergoedingen voor inbreuken van de Pro League op de Covid-19 richtlijnen integraal worden geschonken aan Tele-Onthaal en onze Franstalige tegenhanger Télé-Accueil, wordt met luid applaus onthaald. Deze financiële incentives worden integraal gebruikt voor de opleiding van nieuwe vrijwilligers.
Aan al onze medewerkers maar ook onze hulpvragers, aan de Vlaamse regering en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en aan iedereen die ons gesteund heeft of waarmee we hebben samengewerkt in 2021: een tomeloze dankjewel!

- Mit Van Paesschen
Directeur Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel


Deel dit bericht via:

>