Deel dit bericht via:

13-03-2019

Iets betekenen voor anderen.


Aan de 106-lijn en de Tele-Onthaal-chat zitten vrijwilligers met een luisterend oor. Zij zijn er vooral om iets te betekenen voor anderen. Maar blijkbaar is dat niet de enige motivatie.De UGent lanceerde een grootschalige enquête en bevroeg 1825 Vlaamse vrijwilligers over wat hen motiveert.

De bevraagde vrijwilligers geven aan zich in te zetten uit naastenliefde (96%). Daarnaast doen ze vrijwilligerswerk omdat ze de taken interessant vinden (94%) en omdat deze taken ervoor zorgen dat ze zich goed voelen (91%).

Antwoorden die ons niet verrassen, want voor het project #106verhalen, bevroeg Tele-Onthaal BraBru ook haar vrijwilligers, in samenwerking met Voices That Count.

"Waaruit haal jij je motivatie voor je vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal BraBru?"

Zo geeft 80% van onze vrijwilligers aan iets te willen betekenen voor anderen, en 12% doet vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal BraBru uit maatschappelijk belang.

Opmerkelijk is dat 15% aangeeft dit vrijwilligerswerk te doen omdat ze bij Tele-Onthaal anoniem kunnen werken.

Zo vertellen onze vrijwilligers niet aan vrienden of kennissen dat ze vrijwilligerswerk doen bij Tele-Onthaal. Ook aan de lijn en chat blijven ze anoniem.

25% van onze vrijwilligers wil daarbij hun talenten benutten en 20% wil daarnaast groeien als persoon.

Deze motivaties om 106- of chatbeantwoorder te zijn, vertelt veel over de bijzondere groep aan mensen dat vrijwilligerswerk doet bij Tele-Onthaal BraBru. Empathische prachtmensen, één voor een!


Tele-Onthaal BraBru krijgt voor #106verhalen de warme ondersteuning van de Nationale Loterij en Cera.

>