Kan jij je inleven in de moeilijkheden van anderen? Merk je dat je vrienden, collega’s, familie,… je snel in vertrouwen nemen? Wil je graag je gespreksvaardigheden verder uitbouwen? Heb je interesse voor anderen en sta je open voor andere meningen en opvattingen? Heb je voldoende tijd? Zoek je een zinvol engagement?

Neem dan snel contact op via het aanmeldformulier.

Wat houdt het engagement precies in?

Kies je voor de telefoon?

Per maand doe je 3 dag- en/of avondbeurten van telkens 3 uur. Daarnaast ook een halve nacht per maand.

Doe je liever chat?

Dat zijn dan 4 beurten van telkens 3 uur, waarvan 2 in de week en 2 in het weekend. De chat is elke avond open van 18u tot 23u en op woensdag - en zondagnamiddag.

Je kan je telefoon- of chatbeurten doen in Brugge of in ons luisterpunt in Kortrijk. In bepaalde omstandigheden kan je van thuis uit werken.

Je geeft maandelijks door aan het secretariaat welke momenten voor jou passen. Er is dus heel wat flexibiliteit.

Er wordt ook verwacht dat je af en toe deelneemt aan een vormingsmoment.


Hoe word je vrijwilliger?

Als je voldoende tijd hebt en denkt dat Tele-Onthaal iets voor jou is, vul dan het aanmeldformulier in.

Je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd door een staflid. In een eerste telefonisch gesprek kunnen je vragen over de opleiding en het engagement beantwoord worden. Daarna wordt een kennismakingsgesprek gepland op de dienst.

De volgende basisopleiding start halfweg oktober 2022.

We komen gedurende vier maanden ongeveer twee maal per maand samen, meestal op een zaterdag (van 9u30 tot 16u30) en een avond in de week (van 19u30 tot 22u). In deze periode loop je ook stage bij een peter- of metervrijwilliger met de nodige ervaring.

De basisopleiding gaat door in Brugge (Assebroek). De stages kunnen doorgaan in onze beide luisterpunten in Brugge of Kortrijk.

Na deze opleiding is er binnen de organisatie een aanbod van ondersteuning, vervolgopleidingen en vormingen.



Wil je weten hoe andere vrijwilligers hun engagement bij Tele-Onthaal ervaren?

Wil je je engageren of heb je nog vragen?

Vul dit formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk. Het formulier komt terecht bij de dienst die actief is in de regio waar je woont. De Tele-Onthaal regio die je aanduidde, zal je vervolgens contacteren op basis van de persoonsgegevens die je hier achterlaat.

* verplichte velden

Uw gegevens worden verwerkt conform ons cookie- en privacy beleid

>